ledartröjan_att göra varandra bättre

LIVET & LAGET

Livet & Laget – så har vi kallat den filosofi som ligger till grund för Ledartröjans helhetssyn på ledarskap, medarbetarskap och livet i stort. Den går helt enkelt ut på att göra varandra bättre. Därmed accelererar vi utveckling och skapar framgång för både individen och laget. Vårt engagemang kan bestå av punktinsatser eller löpa under en längre tid. Läs mer här nedan…

livet

LIVET

Allt handlar om livet. Vi har ju bara ett, oavsett vem vi är och var vi befinner oss. Hur tar vi vara på det på bästa sätt. Hur skapar vi livskvalitet och livsglädje. Hur hittar vi balans mellan aktivitet och vila, jobb och fritid, fart och stillhet. Hur fyller vi på vår egen energi utan att dränera varandra. Hur utvecklas vi utan att bränna ut oss. Lösningen är att göra många små val – rätt val. För att lyckas med det behöver man stanna till och få perspektiv på tillvaron. Reflektera och utmana sig själv, kanske tillsammans med ett ifrågasättande bollplank. En sak är säker, utan balans i livet är det svårt att nå framgång. Vare sig personligt, karriärsmässigt eller på idrottsarenan. Tankarna kring livet har vi med som utgångspunkt i allt vi jobbar med. Hör av dig så berättar vi mer.

laget

LAGET

Hur gör vi varandra bättre? Hur får vi alla att gå i samma riktning? Hur åstadkommer vi resultat – tillsammans. Ledartröjans metod går ut på att bygga HELA laget. Att få precis alla att förstå sitt eget unika ansvar för laget. Vi tydliggör vars och ens roll, tillåter och uppmuntrar individualisterna att blomma, men är benhårda i att ”jaget aldrig får bli större än laget”. Tillsammans söker vi en gemensam värdegrund och styr kraften åt samma håll. Genom de olika faserna kan det ibland handla om att inspirera alla, ibland om den enskilda individen. I processen är ledaren givetvis väldigt viktig. En bra coach är situationskompetent och ”läser” sitt lag. Vi kan bidra med stöd, erfarenheter och inte minst med en effektiv verktygslåda. En uppsättning redskap som vi bl a använt för att ta ett landslag till VM-guld. Målet är att du som ledare ska coachas i att underlätta processen för dina medarbetare och lära dig använda rätt verktyg vid rätt tillfälle. Vi startar där ni befinner er. Ni berättar, vi lyssnar, sedan utformar vi innehållet tillsammans. Låt gärna företag och medarbetare som spelat med oss tidigare berätta om sina erfarenheter och resultat.

rorelse

i RÖRELSE

Utveckling är att vara i rörelse. Ständigt, oavsett om vi vill eller inte. Ibland är det härligt. Ibland är det jobbigt. Vi lägger fokus på att accelerera utveckling och se förändring som något positivt. Det kan handla om att anpassa sig, att vara följsam och att hitta ett flow. Eller att välja sin egen väg, även om motståndet är tufft och du kanske måste träna hårdare. Enligt vår filosofi är det ingen skillnad om det gäller idrott eller näringsliv. Samma recept gäller. Rörelse i ordets bokstavliga bemärkelse är en otroligt viktig del i hela vår idé om Livet & Laget. Inte bara när det gäller kroppens fysiska form, utan för vår totala hälsa, vårt välmående och våra prestationer. Allt fler forskningsresultat påvisar tydligt hur viktig rörelse är för hjärnans funktioner och därmed våra prestationer. Vi har med detta som en viktig byggsten i Ledartröjans processer.

vila_500x300

… OCH VILA

Rörelse kräver vila – och återhämtning. Vi har tillgång till proffs på området. Både när det gäller den fysiska och psykiska biten. Både vår egen Åsa och tätt knutna samarbetspartners, erbjuder behovsanpassad coachning till både grupper och individer. Vi jobbar med olika japanska träningsformer och behandlingar såväl som energigivande pass inom qi gong, närvaroträning och meditation. Hör av dig så berättar vi mer.